Още по темата

 

Клуб от Арабския свят е пожелал топреализатора на Лудогорец за изминалия сезон Клаудиу Кешеру. Името на въпросния отбор се пази в тайна, но е ясно, че условията, които арабите предлагат на тарана, са повече от изкушаващи. 

Ако румънецът отиде в Близкия Изток, то той ще повтори своето приключение там през 2015 г., когато подписа с катарския Ал Гарафа. За въпросния тим Кешеру имаше стряскащ актив — 9 гола в 9 мача. 

Той отиде в Катар след успешния си престой в Стяуа, а веднага след шестте месеца в Ал Гарафа, бе купен от Лудогорец за около милион евро, припомня „Меридиан мач“.

Кешеру бе оставен резерва и в двата мача с Ференцварош, като треньорът Стойчо Стоев предпочете да заложи на неговия конкурент Якуб Швиерчок, който пропиля дузпа по комичен начин в реванша. 

Още в края на миналия сезон се появи информация, че 32-годишният таран не иска да продължава успешния си престой в Разград, ако Стоев остане начело на „орлите“. 

В началото на 2018 г. беше последният път, когато се говореше, че Кешеру ще напусне Разград. Тогава оставаха 6 месеца до края на неговият договор, а „орлите“ тъкмо бяха привлекли Якуб Швиерчок. В крайна сметка румънецът реши да парафира нов договор и сега е обвързан с клуба до 2020 г.