Българският шампион Лудогорец привлече пореден нов футболист в опита си да обнови състава. Това е 25-годишният десен бек Джордан Икоко, който идва от Гинган за сума от 1 милион евро с бонусите. Трансферът е за по-малка сума, но 1 милион се събира заедно с откупните пари и бонуси за Гинган при постигнати цели от Лудогорец с участието на футболиста, информира БТА.

Сделката се осъществява сравнително лесно, тъй като Гинган изпадна от Лига 1 в Лига 2 и това ще се отрази сериозно на клуба и финансите им. Лудогорец са имали интерес към въпросния играч и през зимата, когато обаче той е отказал, тъй като все още е имало възможност клубът да се спаси. Но от Лудогорец са се върнали сега с нова оферта, която вече Икоко е приел. Договорът на футболиста с осемкратните шампиони на България е за 3 години.

Икоко е роден на 3-и февруари 1994-а година в Монтеро Фол Йон (Франция), в момента е на 25 години. Минава през две малки школи в парижките предградия, преди да бъде привлечен в школата на мастодонта Пари Сен Жермен. Има 44 мача във втория отбор на Пари Сен Жермен, след което играе под наем в Кретей, Льо Авър и Ланс, а от 2016-а година подписва с Гинган.

Юношески национал е на всички формации на Франция, но преди две години е поканен да облече екипа на ДР Конго, откъдето са родителите му и той не се колебае. Джордан Икоко е второто сигурно ново попълнение на Лудогорец за това лято след крилото Мавис Чибота, който идва от Израел. Очакванията са до дни да бъде официализиран и договорът на плеймейкъра Дан Битон, от израелския Ашдод.