ФИФА наложи изключително тежко наказание на Луис Суарес за ухапването му срещу Джорджо Киелини по време на мача между Уругвай и Италия.

Нападателят е наказан да не играе в 9 мача за националния отбор на Уругвай, както и 4 месеца да не взима участие в абсолютно никакви официални футболни дейности.

Наказанието естествено важи и за футбол на клубно ниво и така ще засегне участието на Суарес в Ливърпул или в който отбор премине, ако "мърсисайдци" решат да го продадат.

Така практически Суарес ще започне почти по същия начин сезона както и миналата година. Тогава той трябваше да довърши наказанието от 10 мача за ухапването на Бранислав Иванович и пропусна първите 6 мача на Ливърпул от началото на сезона.

Той се завърна в игра на 25 септември в мача срещу Манчестър Юнайтед. Сега обаче Суарес ще започне сезона още по-късно - в края на октомври.

Към наказанието извън игра ФИФА добави и глоба от 100 000 франка.

Наказанието може да бъде обжалвано, което почти със сигурност ще бъде сторено от Суарес. Малко вероятно обаче е наказанието да бъде намалено и така за пореден път се затвърждава тезата, че Луис Суарес е най-големият си враг.