Давид Вия заяви, че иска головият му рекорд за националния отбор на Испания да бъде счупен възможно най-скоро, тъй като това би донесло успехи за страната му.

32-годишният нападател се разписа за победата с 3:0 срещу Австралия. Това бе неговият 59-ти гол за Испания. Той започна мача като титуляр и при смяната си през второто полувреме не успя да сдържи сълзите си.

Причината бе, че по всяка вероятност това бе краят на кариерата му за националния отбор. Самият Вия не се отказва официално, но е реалист, че шансовете му да бъде повикан отново са минимални.

"Винаги съм казвал, че обичам националния отбор и винаги съм мечтаел за него", коментира той след мача.

"Бих играл до 55-годишна възраст, но е невъзможно и трябва да си реалист. Реших да премина в американската МСЛ и сега няма да играя няколко месеца, което прави трудно да остана в националния отбор".

"Като минат тези шест месеца, ще видим. Ако босът реши да ме повика отново - брилянтно. Но е трудно и трябва да съм реалист".

"Да играя за националния отбор бе страхотно. На това световно първенство в първите мачове другите отбори бяха по-добри, но накрая ние спасихме малко от честта си".

"Радвам се, че вкарах. Напускаме много тъжни, но поне показахме, на какво сме способни".

"Надявам се само след няколко години рекордът ми да бъде подобрен, защото това би било страхотно за отбора. Ще бъде чест за мен някой да ме задмине, защото аз винаги ще остана в историята на националния отбор".