След като по-рано през тази седмица Киърън Трипиър премина от Тотнъм в Атлетико Мадрид, двата клуба продължават явно да са в отлични отношения и сега Шпорите са предложили на Дюшекчиите и една от звездите си - Кристиан Ериксен. 

Според вестник „АС” емисар от английския клуб се е свързал с Мигел Анхел Хил и му е предложил датския атакуващ халф, който има още година от договора си с клуба, но явно не смята да го подновява, така че сега е момента англичаните да получат добри пари за него. 

Ериксен, който бе спряган и за Реал Мадрид, макар и според последните информации Белите да са се отказали от него, се намира в най-добрата форма в кариерата си и се счита, че лондончани са готови да го пуснат на „Уанда Метрополитано” за сума в рамките на 60-70 милиона евро. 

Атлетико направи сериозна селекция, но според информациите тя не е приключила и Ериксен е много интересна опция. Испанският клуб се очаква да се раздели с Анхел Кореа, от който да получи добри пари, които могат да бъдат веднага инвестирани в един от водещите играчи на Тотнъм.