Феновете на Нюкасъл за пореден път излязоха по улиците в центъра на града, за да протестират срещу собственика Майк Ашли и начина на управление на клуба и липсата на амбиция.  

Привържениците отдавна не са доволни от действията на боса, като през това лято напрежението отново се увеличи след раздялата с обичания от тях Рафаел Бенитес. 

В крайна сметка след дълго търсене, вчера Стив Брус бе назначен с договор за 3 сезона и стана 10-ият мениджър в 12-годишното управление на Ашли. 

„Това няма нищо общо с Брус, който обаче няма да може да направи нищо. Ашли просто съсипва клуба и през тези 12 години непрекъснато продава най-добрите ни играчи, без да ги замени. Той прави всичко, за да разруши Нюкасъл, който на два пъти изпадна след неговото идване“ заяви говорителят на „Магпай Груп“, които организираха протеста. 

„Майк Ашли е абсолютно безпомощен в своите действия, като му липсва амбиция и ние не помним по-лоши времена за феновете на Нюкасъл. От мениджър печелил Шампионската лига са сдобихме с такъв средна ръка“ обяви Матю Рентън в Ютюб-канала на Джордитата. 

Вчера Свраките паднаха с 0:4 от Уулвърхемптън в Китай в мач за азиатската купа на Висшата лига и в събота Брус ще дебютира срещу Уест Хям в сблъсък за третото място в турнира.