Мерцедес завърши на върха последните тестове преди началото на сезона, след като Валтери Ботас даде най-добро време в Барселона. 

Финландецът даде време от 1:16.196, като бе едва с 0.073 по-бърз от Макс Верстапен, което показа, че Ред Бул са доста близо до Сребърните стрели. Освен това нидерландецът бе с малко по-твърди гуми от съперника. 

Даниел Рикардо с Рено бе също с по-малко от една десета изоставане, докато Шарл Льоклер с Ферари бе по-бавен с 0.164, но предвид случилото се в предишните дни, което донесе оптимизъм при Скудерията. 

Всъщност, първите шест в последния ден от тестовете, се събраха едва в 3 десети, а първите 11 само в секунда, като Люис Хамилтън с Мерцедес бе 5-и, а Естебан Окон с другия автомобил на Рено – 6-и. 

Така или иначе остават доста неизвестни относно съотношението на силите и това кой е най-големият съперник на Мерцедес, който обаче има притеснения относно издпъжливостта на двигателя след проблеми в четвъртък. Ферари показа добра скорост в дълга серия от обиколки, а Макс Верстапен сякаш не разкри пълните възможности на Ред Бул. 

Сезонът стартира след 2 седмици в Австралия, когато ще се състои първият старт от сезона.