Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари заяви след фиаското срещу Германия, че това е най-лошият ден в живота му.

Още по темата

 

"Мисля, че това е най-лошият ден в живота ми. Но животът продължава. Сега ще бъда запомнен като селекционерът, загубил с 1:7, но когато приех да водя отбора бях наясно с този риск", каза Сколари след мача.

"Моето послание към бразилския народ и феновете е, че ние направихме каквото можехме да сторим, дадохме най-доброто от себе си. Загубихме от страхотен отбор със страхотни способности. Онези шест минути промениха мача с четирите гола, които ни вкараха по изключителен начин."

"Не е нормално да допуснеш четири гола за шест минути, но може да се случи. Дори Германия не можеше да повярва какво се случва. Атмосферата в съблекалнята ни беше ужасна след мача. Но какво можеш да сториш... Трябва да променим някои неща преди мача в събота."

"Моля ви, простете ни за тази грешка. Ние съжаляваме, че не се класирахме на финала и ще играем за честта си в мача за третото място в събота. Молим за прошка. Феновете ни подкрепяха дори когато Германия водеше с пет, шест и седем гола."

"Кой е отговорен за това? Аз. Този катастрофален резултат може да бъде поделен между цялата група, защото това е нещото, което искат моите футболисти. Но аз съм този, който избира тактиката и състава. Затова отговорността е моя."

"Повечето от тези играчи ще продължат да играят в силни отбори, отново ще носят фланелката на националния тим. Животът продължава, той не свършва с тази загуба. Не, не, не, контузията на Неймар няма нищо общо с резултата. Нека не търсим извинения."

"Едва ли с Неймар в нашия състав мачът щеше да е много по-различен. Той е нападател. Германия наложи фантастичен ритъм на игра. Те вкараха голове, които решиха изхода на мача. Те използваха момента в онези шест минути. Неймар нямаше как да предотврати втория, третия, четвъртия и петия гол във вратата ни", добави Сколари.