Испанският национал Диего Коста се надява, че ще успее да вземе участие в следващата контрола на Ла Фурия, както и да бъде готов за началото на световното първенство.

Нападателят се възстановява от мускулна травма и участието му на Мондиала все още не е сигурно, но въпреки това селекционерът Висенте дел Боске рискува и го включи в окончателния състав от 23 играчи за турнира в Бразилия.

„Много съм щастлив и ентусиазиран, че ще мога да играя на световното първенство с Испания“ заяви Коста в кратко интервю за „Марка“. Запитан как се чувства, той даде доста оптимистичен отговор.

„Много добре. През последните дни работя много с физиотерапевтите и определено има сериозно подобрение в състоянието ми. Скоро започвам тренировки с отбора под ръководството на Висенте дел Боске“.

„Кога ще мога да играя отново? Вярвам, че ще получа минути в двубоя ни с Ел Салвадор в Уошингтън“ изтъкна Коста. Мачът е на 7 юни и е последната проверка преди старта на световните финали.

„Отиваме в Бразилия с мисълта да спечелим надпреварата и ще се борим с всички сили да направим това“ каза още футболистът, за когото изданието твърди, че е бил в много добро настроение.