Участието на Диего Коста на световното първенство изобщо не е сигурно, след като днес стана ясно, че нападателят трябва да се възстановява 15 дни от поредната си мускулна контузия.

Бразилецът с испански паспорт, напусна игра още в началото на финала в Шампионската лига срещу Реал и направените му днес прегледи показаха, че е получил разкъсване от първа степен в дясното бедро, така че ще трябва да почива 2 седмици.

До началото на надпреварата в Южна Америка има 18 дни, така че на теория футболистът трябва да успее да се оправи, но въпросът е, че това е поредната му подобна травма през последните два месеца и има голяма вероятност да се контузи и на терените в Бразилия.

Така Висенте дел Боске ще се лиши от услугите на един нападател и испанският селекционер може да реши, че е по-добре изобщо да не го взима в тима, след като вече обяви, че не иска в състава изтощени футболисти.

Наставникът ще обяви окончателния състав за турнира след няколко дни и вече бе категоричен, че иска на 2 юни всички повикани да бъдат в оптимално състояние. При това положение е много вероятно Коста да не е сред тях.

Първият мач на Ла Фурия е на 13 юни срещу Холандия, а в края на тази седмица иберийците ще играят контрола срещу Боливия без националите от Атлетико и Реал.