Уотфорд - Арсенал, мач от 34-ия кръг на Висшата лига, стадион "Викаридж Роуд", 22:00 часа, съдия Крейг Поусън

Контузени за Уотфорд: Кина, Холебас, Клевърли
Контузени за Арсенал: Бейерин, Уелбек, Холдинг
Под въпрос за Арсенал: Джака
Наказан за Арсенал: Сократис

Прогноза

Арсенал ще продължи битката за Топ 4 с гостуване на Уотфорд и притеснения относно формата си като гост. 

Артилеристите са без суха мрежа при последните си 15 визити във Висшата лига, което със сигурност носи на феновете доста нервност преди сблъсъка със Стършелите, които макар и да няма за какво да играят, биха могли да бъдат опасни. 

Вижте класирането във Висшата лига 

Освен това хората на Унай Емери спечелиха само веднъж в предишните си 9 визити в шампионата, губейки 5 от тези мачове и вкарвайки само 9 пъти, което не е никак добра статистика. 

„Говорим за това как да се подобрим в това отношение. Постоянството е нещо много важно и съм убеден, че ще го намерим. Всеки мач ни дава възможност да се справим по-добре от предишния“ коментира Емери. 

Разликите между четирите отбора водещи битка за третото и четвъртото място остават минимални и всяка точка ще бъде ключова, но подобни мачове трябва да се печелят, макар че Уотфорд води битка за 7-ото място и не е за подценяване. 
 
Аарън Рамзи играе много силно напоследък, но предстоящият реванш срещу Наполи също трябва да бъде в сметките. Интересното е, че в досегашните 11 мача между съперниците във Висшата лига, няма нито едно равенство – 9 успеха за Арсенал и 2 за Уотфорд, включително и в предишния двубой. 
 
Стършелите имат само 2 успеха от 15 мача играни в понеделник до момента, но пък са с 5 поредни домакинства без поражение, което ги прави уверени. Те определено могат да използват колебанията в играта на противника и ако измъкнат нещо от мача няма да бъде никаква изненада. 
 
Резултат: Уотфорд – Арсенал 1:1